Belföld

2010.01.13. 07:33

Több BKV-busz jár, a vasutasok ma döntenek a sztrájkról

FMH - Budapesten szinte óránként változik a helyzet a BKV-sztrájk miatt, 8 órakor például újabb buszvonalakon indult meg a közlekedés. A reggeli órákban negyven busz- és öt villamosvonalon járnak a szerelvények.

MTI

A buszok többsége teljes útvonalán közlekedik, a negyven járatból tizenegy jár rövidített vonalon. Ilyen a 8-as, a 66A, a 98-as, a 114-es, a 151A, a 173-as, a 180-as, a 212-es, a 256-os a 950A és a 990A járat.
Megindult a buszközlekedés a 63-as, a 128-as, a 178A, a 150-es vonalon is - olvasható a BKV közleményében.
Nincs változás a villamosok közlekedésében, továbbra is öt vonalon járnak csak a szerelvények, jóval ritkábban, mint egy normál hétköznapon. Rövidített útvonalon, a Lehel út és a Bécsi út között közlekedik az 1-es villamos, az 52-es pedig csupán Kispest, a Határ út és a Nagysándor József utca között szállít utasokat.    
Ezeken kívül jelenleg a 2-es, 6-os és a 47A villamosok járnak, utóbbi csak Budafok, Városház tér és a Bocskai út között közlekedik. Bár reggel elindult a 3-as, 41-es és 50-es villamos, de nem sokkal hat óra után ezeken a vonalakon is leállt a közlekedés.
A HÉV-, a metró- és a trolibuszvonalakon az első járatok üzemkezdetkor elindultak, és azóta is menetrend szerint közlekednek.
Kedden a sztrájk hasonló időszakában csak 25 vonalon volt busz-, 6 vonalon pedig villamosközlekedés.




A VDSZSZ elnöke megerősítette a korábbi nyilatkozataiban elmondottakat, amely szerint a BKV-dolgozókkal szolidáris sztrájkjuk kezdési időpontját mintegy 12 órával korábban közlik.
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete hétfőn hirdetett határozatlan idejű országos szolidaritási sztrájkot. A vasutasok szolidaritási sztrájkja elsősorban a Budapest környéki vasúti közlekedésre koncentrál majd, de hatással lesz az egész ország vasúti közlekedésére.
Gaskó István szerdán elmondta, hogy a MÁV-val tárgyalni kívánnak a szolidaritási sztrájk idején nyújtandó még elégséges vasúti szolgáltatásról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!