Belföld

2010.01.07. 16:03

Vádat emelnek a brutális zalai diákok ellen

„Most legyen nagy a szád!” „Adj neki helyettem is!” . „Most pedig letérdelsz nyald meg a cipőmet!” Ilyen és ehhez hasonló mondatok hangzottak el azon a videón, mely tavaly márciusában került fel a világhálóra. A januárban történtek miatt a zalai középiskolás fiatalok ellen vádat emeltek.

zaol.hu

A fiatalok tavaly januárban megalázták és megverték társukat a megyeszékhelyen. A vasútállomáson történteket mobiltelefonnal felvették, a film felkerült a világhálóra is.

A botrányos eset előzményeként a tavaly január 27-én délelőtt az egerszegi Széchenyi-középiskolában több diák rászállt az egyik fiúra. Azzal vádolták meg, hogy egyikük, K. Attila(18) barátnőjét hívogatta telefonon. Az esetből annyi volt igaz, hogy Sz. Beatrix(19) tőle kérdezte, merre jár a barátja, ám a fiú nem tudott segíteni neki. Hárman vonták kérdőre a szerencsétlen diákot, akit először Sz. András(16) ütötte meg. A megalázó szövegekkel kísért bántalmazásba bekapcsolódott K. Attila és T. Zoltán(17) is. A helyzet annyira eldurvult, hogy Sz. András indulatában fojtogatni kezdte a fiút, akit ekkor már a többiek is igyekeztek visszafogni.

Ezzel azonban nem ért véget a fiú vesszőfutása, mert támadói az iskola után megvárták és újra belekötöttek. Ekkor már csatlakozott hozzájuk K. Attila barátnője, Sz. Beatrix is. Sértegették, verekedésre akarták bírni, ám hiába, így az első csapás Sz. András mérte rá, majd csatlakoztak a többiek; megütötte több alkalommal a lány is az alig védekező fiút. Végül azzal engedték el, hogy elvágják a torkát, ha bárkinek elmeséli, ami történt vele.

További részletek a zalaihirlap.hu-n!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!