Belföld

2010.03.19. 07:50

Finisben az ajánlószelvény-gyűjtés

FMH - A pártoknak és a független jelölteknek igyekezniük kell, mert már csak pár órájuk van arra, hogy összegyűjtsék a jelöltállításhoz szükséges 750 ajánlószelvényt. A határidő péntek 16 óra.

MTI

A jelöltséghez a törvény szerint legalább 750, a választókerületben lakó választópolgár ajánlása szükséges, ezeket a választókerületi választási bizottságnál kell leadni, majd az ajánlások ellenőrzése után a választási bizottság dönt a jelölt nyilvántartásba vételéről.
A pártok közül csak a Jobbik, az MSZP és a Fidesz-KDNP tudott mind a 176 egyéni választókerületben jelöltet állítani.
A péntek délután négy órai határidőn túl beérkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el. Az ajánlásokat a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell.
Országszerte sok olyan jelölt van, akinek még nem sikerült összegyűjtenie a szükséges 750 ajánlást, így várhatóan még az utolsó órákban is sok helyütt kopogtatnak majd a még le nem adott cédulákért.
Azoknak, akik az utolsó napon adják le az ajánlószelvényeket, még számolniuk kell azzal is, hogy a bejelentett személy nem válik "azonnal" jelöltté, mert a jogorvoslati eljárás akár április 3-áig is eltarthat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!