Belföld

2010.06.10. 10:17

Hoffmann: újjáépül az érettségi és új nemzeti alaptanterv születhet

Az érettségi rendszerének "újjáépítéséről" és új nemzeti alaptanterv megalkotásáról beszélt Hoffmann Rózsa a Fidesz oktatási műhelyének csütörtöki budapesti konferenciáján.

MTI

Az oktatási államtitkár kifejtette: a 2005-ben bevezetett érettségi rendszer jelen formájában elhibázott, hozzájárult a tanulmányi eredmények romlásához, ezért szükség van az "újjáépítésére".
Hoffmann Rózsa szerint "ami ma a Nemzeti alaptantervben (Nat) van, az tragédia".
Az új alaptantervben és a kapcsolódó kerettantervekben ismét szabályozzák majd a tananyagot - ígérte. Külön hangsúlyozta a nevelés színtereinek kiszélesítését, példaként említve a kirándulásokat, szakköröket, táborokat.
Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke közölte: határozati javaslatban kérik fel a kormányt a felsőoktatási bolognai folyamat átfogó vizsgálatára. A fideszes szakpolitikus fontos feladatnak nevezte, hogy az egységes, osztatlan pedagógusképzés kialakítását kezdje meg a kormány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!