Belföld

2010.07.12. 16:33

A nyáron létrejöhet a médiahatóság - közölte Rogán

FMH - A fideszes Rogán Antal szerint még a nyáron létrejöhet az új médiahatóság, az új Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma pedig legkésőbb októberben állhat fel.

MTI

A politikus ezt annak kapcsán mondta hétfőn az MTI-nek, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság ülése után közölte: a parlament a korábbi tervekkel szemben a jövő héten nem egy, hanem négynapos ülést tart, a médiastruktúráról szóló törvényjavaslatról pedig nem július 19-én, hanem 21-én döntenek.
Rogán Antal - aki a médiacsomag egyik előterjesztője - közölte: továbbra is az a szándék, hogy elfogadják a közmédiumok új struktúrájáról szóló javaslatokat, és erre a következő parlamenti ülésen sor is kerül.
Szerinte a közmédiumok előző kormányzattól örökölt rendszere használhatatlan, működésképtelen, ezért fontos, hogy minél hamarabb döntsön arról a Ház.
Emlékeztetett, hogy a médiacsomaghoz tartozó alkotmánymódosítást a köztársasági elnök aláírta, a közmédiumra vonatkozó előterjesztésekről a jövő héten döntenek, az úgynevezett médiaalkotmány általános vitáját pedig a jövő héten folytatják le.
Rogán Antal elmondta még, hogy a tervek szerint Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) augusztusban feláll, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjait pedig legkésőbb októberben választhatják meg.
Arra a kérdésre, mikortól lehet új vezetése a közmédiumoknak, azt válaszolta: ezt még az idén meg lehet oldani, és ez a legfontosabb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!