Belföld

2010.12.02. 15:07

Jogászok és újságírók az információszabadságról

Csütörtök délután kezdődik Budapesten az a nemzetközi konferencia, amelyen külföldi és magyar jogi szakértők és újságírók tekintik át az információszabadság helyzetét a posztkommunista országokban.

MTI

A bécsi Délkelet-európai Médiaszervezet 4. Délkelet-európai Médiafórumát az egyik legnagyobb német médiaház, a WAZ Médiacsoport és a Konrád Adenauer Alapítvány támogatja. A konferencián beszédet mond Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Srgjan Kerim, az ENSZ Közgyűlés 62. ülésszakának elnöke is, aki egyben a WAZ Médiacsoport politikai főtanácsadója.
A regionális médiakonferencia első napján szó lesz a Wikileaks portál legutóbbi kiszivárogtatásairól. A további témák között szerepel a információszabadság törvényi szabályozása, az oknyomozó újságírással kapcsolatos regionális és nemzetközi tapasztalatok, a tulajdonviszonyok átláthatósága a médiában, illetve a titkos archívumokhoz való hozzáférés kérdése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!