Belföld

2011.01.28. 17:17

EU-elnökség - Magyar napok a franciaországi Tours-ban

Az európai uniós soros elnökség és a Liszt-év alkalmából magyar kulturális programsorozatot szervez a Touraine-i Magyar Baráti Társaság a franciaországi Tours-ban: 29 nap alatt 29 esemény várja a helyieket.

MTI

A Párizstól 200 kilométerre, a Loire völgyében található városban szombat este Trócsányi László párizsi magyar nagykövet köszöntője után a nyíregyházi Boróka együttes műsorával veszi kezdetét a február 23-ig tartó rendezvénysorozat, amelynek keretében gasztronómiai kóstolókkal egybekötött koncerteken, filmvetítéseken, irodalmi esteken, kiállításokon ismerkedhetnek a franciák a magyar kultúrával.  
 Az André Kertész fotóiból látható kiállítás mellett - amely november vége óta tekinthető meg Tours-ban - a l'Art de Vivre elnevezésű galériában a Martonvásáron élő Kovács Erzsébet és Zoltán Győző iparművész alkotásaiból nyílik tárlat.
 Február 3-án a 100 Tagú Cigányzenekar ad koncertet a tours-i kongresszusi központban, másnap pedig Szent Mártonról rendeznek konferenciát és kiállítást: a pannóniai Savariában (a mai Szombathelyen) született egykori római katona, Martinus Galliába érkezve keresztény hitre tért és később Tours püspökévé választották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!