Belföld

2011.02.09. 14:02

MSZP: a PSZÁF vizsgálja a magán-nyugdíjpénztári átadás-átvételt

Az MSZP felszólítja Selmeczi Gabriellát, hogy vonja vissza a hétfőn benyújtott képviselői indítványát és a magán-nyugdíjpénztári vagyon kezelésének és átadás-átvételének ellenőrzését bízzák a PSZÁF-ra – jelentette ki szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Kormos Kata, az ellenzéki párt szóvivője.

MTI

A fideszes politikus képviselői önálló indítványa lehetőséget teremtene arra, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ellenőrizhesse az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő pénztártagok portfólióját képező eszközöket, és azok átadását az államnak.
Kormos Kata véleménye szerint értelmezhetetlen az indítvány, hiszen a magánnyugdíjpénztárak vagyonátadásához köthető minden szükséges adat jelenleg is a PSZÁF rendelkezésére áll.
Azt mondta, hogy a törvényjavaslatot nehezen lehet másként magyarázni, mint úgy, hogy annak célja a megfélemlítés. Szerinte ha elfogadják a javaslatot, a jövőben a Kehi szabadon megvizsgálhatja bárkinek a bank- és értékpapírszámláját, akkor is, ha az illető semmilyen közpénzt nem használ fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!