Belföld

2011.04.09. 16:36

Európai szakszervezeti tüntetés a megszorítások ellen

Mintegy 50 ezer ember tüntetett szombaton Budapesten magyar szakszervezetek és az Európai Szakszervezetek Szövetségének szervezésében, az uniós gazdasági-és pénzügyminiszterek gödöllői csúcstalálkozójával egy időben.

MTI

 

A megszorító intézkedések beszüntetésére és a társadalmi párbeszéd helyreállítására szólították fel a magyar kormányt a magyar szakszervezeti vezetők az Európai Szakszervezetek Szövetségével (ETUC) közösen szervezett budapesti tüntetésen szombaton Budapesten. A szervezői becslések szerint mintegy 50 ezer ember - 22 európai ország 45 szakszervezetének képviseletében - vett részt a megmozduláson. Az MTI úgy tudja, hogy a rendőrség körülbelül 12 ezresre becsülte a tömeget. Az európai gazdasági- és pénzügyminiszterek gödöllői csúcstalálkozójával egy időben tartott demonstráción több mint húsz külföldi és hat magyar szakszervezeti vezető szólalt fel.

 

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nem volt szükség rendőri intézkedésre a tüntetés ideje alatt. Közölték ugyanakkor, hogy a demonstráció megkezdése előtt a biztosításban részt vevő rendőrök a városligeti Petőfi Csarnok közelében egy légpuskával sétáló férfira figyeltek fel, akit megállítottak, igazoltattak, és átvizsgálták a ruházatát. Ennek során légpuskalőszerek, vipera és borsspray került elő. A rendőrök átvizsgálták a közelben parkoló autóját is, amelynek csomagterében egy baseballütőt találtak.

 



A 48 éves budapesti férfit előállították a zuglói rendőrkapitányságra, ahol közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, valamint a légfegyverek tárolására és szállítására vonatkozó szabályok megsértése miatt szabálysértési eljárás indult ellene. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!