Belföld

2011.05.25. 09:35

EU-elnökség - Magyar napok Hollandiában

Magyar napokat tartanak az északkelet-hollandiai Groningenben az Európai Unió e félévben zajló soros magyar elnökségét kísérőrendezvényeként csütörtöktől június 7-ig.

MTI

A rendezvénysorozat programján kulturális, gazdasági és turisztikai rendezvények szerepelnek - közölte az MTI-vel a hágai magyar nagykövetség.
A magyar napok üzleti szemináriummal és vállalati partnerkereső rendezvénnyel kezdődnek, és az első napon nyitják meg Boldi (Szmrecsányi Boldizsár) szobrászművész és Breznay Pál festőművész kiállítását is.
A magyar napok idején az Európai Unióval és a finnugor együttműködéssel kapcsolatos előadásokat, filmvetítéseket és idegenforgalmi tájékoztatást is tartanak.
A szervezésben közreműködik az Észak-Hollandiai Kereskedelmi Kamara, a groningeni egyetem, Fred Dubbeling magyar tiszteletbeli konzul és a hágai nagykövetség kereskedelmi hivatala is. 
 Boldi és a lengyel Robert Sobocinski szobrászművész alkotásaiból szabadtéri kiállítást rendeznek Hága belvárosában is a jövő héttől. A hétfői megnyitón Jozias van Aartsen, a város polgármestere és Sümeghy Gyula hágai magyar nagykövet mond beszédet, Claire Bleumer és Kőszeghy Örs pedig Bartók- és Chopin-darabokat ad elő csellón.

Cikkek az EU-elnökségről itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!