Belföld

2011.05.18. 08:55

Riasztották az árvízvédelmi csoportokat Középföldén

Egy előre bejelentett katasztrófavédelmi gyakorlat szerint a középföldei Hosszú-folyón levonuló, minden eddigit meghaladó árvíz miatt szükségessé vált a völgyzugolyi, a gondori és a rohani polgári védelmi árvízvédelmi csoportok riasztása - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán az MTI-vel.

MTI

A próbariasztás szerint az árvízvédelmi csoportokat és gépjárműveket 24 órán belül mozgósítani kell a helyi tűzoltólaktanyákba. A katasztrófavédelem Ithil, Nelossel, Lainor, Annis és Adaren településeken homokot és homokzsákot biztosít a lakosság számára saját lakóingatlanaik védelméhez.
"Mivel ez egy értesítési gyakorlat, ezért ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy most nem kell a polgári védelmi szervezetekbe beosztottaknak tenniük semmit, és természetesen sehol nem kell homokzsákokat tölteni" - hangsúlyozta az OKF.
Az OKF azt kérte, hogy senki ne telefonáljon, mivel ez csak egy próbariasztás. A közleménnyel megegyező információk elérhetőek a www.katasztrofavedelem.hu című honlapon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!