Belföld

2011.06.29. 04:57

Negyven helyszínen tartanak ma útlezárásokat

Félpályás útlezárással egybekötött demonstrációt tart ma több szakszervezet az ország 40 pontján, hogy így tiltakozzanak a munka világát, valamint a nyugdíjakat érintő kormányzati intézkedések és tervek ellen.

MTI

A Liga Szakszervezetek által szervezett demonstrációhoz szinte valamennyi rendvédelmi szakszervezet csatlakozik tagszervezeti szinten. Részt vesz a megmozduláson az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a Munkástanácsok is.    
A Liga Szakszervezetek két héttel ezelőtt döntött arról, hogy június 29-re általános országos sztrájkot és félpályás útlezárást szervez. Az országos sztrájkot végül nem tartják meg, de útlezárások lesznek.    
A szervezők közlése szerint a reggel 7 órakor kezdődő, egynaposra meghirdetett, de legalább 12 órán át tartó akció keretében Pécsen és Miskolcon fél pályán lezárják a főváros felé vezető utakat, s Budapest és - Tolna kivételével - valamennyi megye nagyobb útvonalain is tartanak forgalomlassító megmozdulást. Lezárásra kell számítani Székesfehérváron, Hajdúszoboszlón, Debrecenben, Tatabányán, valamint további nagyobb városokba vezető utakon, például Gyulánál és Szegednél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!