Belföld

2012.05.09. 14:16

Időjárás-jelentés

Túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk.

MTI

Csapadék nem várható.

Általában gyenge vagy mérsékelt lesz az légmozgás. Hajnalban az Északi-középhegység térségében ködfoltok képződhetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24, 27 fok között valószínű.

Az időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk északnyugati része fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Emiatt arrafelé erősen felhős az ég, és a ciklonrendszerhez tartozó frontok mentén többfelé esik az eső. A Jeges-tengertől a Kelet-európai-síkságon át egészen a Balkán-félszigetig egy hosszan elnyúló frontálzóna okoz hűvös, gyakran csapadékos időt. A két rendszer között magasnyomású zóna húzódik, területén általában kevés a felhő, napos az idő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhős, csapadékos északnyugati, északi tájakon többnyire 8 és 15 fok között alakul. Melegebb az idő kontinensünk déli, középső és a keleti vidékeken, ahol a délutáni órákra általában 20, 29 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását köztes gerinc alakítja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!