– Annyit még a szeszgyárról, hogy 1945 után itt rendezték be a gépállomást, később magtár volt, most meg itt ülünk – mondta Molnár Dénes azon az előadáson, amelyet a III. Hazahívó-Hazaváró napon tartott.
A munkaerő biztosítása kihívást jelenthet az újranyitó vendéglátásban. A kérdés, találnak-e elegendő embert és pláne, mennyiért? Megkérdeztünk néhány éttermet, náluk mi a helyzet a munkavállalók terén?
Árubeszerzéssel és szükség esetén extra fertőtlenítéssel készülnek a nyitásra az általunk megkérdezett vendéglátóipari egységek. Már csak néhány napot kell várni arra, hogy újra a teraszon kávézhassunk.
Az önkormányzat ismét segítő kezet nyújt. A vendéglátósok mellett további szektorok is bekerültek a „kalapba”, így még többen igénybe vehetik a város által nyújtott támogatásokat.