Kilakoltatás: nyolcvanegy évesen kell mennie!

Székesfehérvár - Harminc éve lakott a Budai úti bérlakásban, ám mostanra 670 ezer forintnyi tartozást halmozott fel az az idős néni, akinek kedden el kellett hagynia a bérlakást. Szerencsére nem az utcára, rokonokhoz került.

Házi Péter

A panelház liftjében lehozott, vagy húszéves  hűtőből csöpög a víz, s miközben a rakodók felrakják a nagy teherautóra, a kosz is szép csíkot húz a földön és a platón. Délelőtt fél tízkor állunk a Budai út egyik panelháza előtt. Az épület tizedik emeletén lévő, önkormányzati tulajdonú bérlakás kiürítését a Széphő Zrt. és vagy négy másik közüzemi szolgáltató kezdeményezésére keddre tűzte ki a bírósági végrehajtó, több, mint egy év pereskedés után.
A kilakoltatás -mint Szűcs Attila végrehajtótól megtudom-, mindig egyformán kezdődik: rendőrökkel érkeznek az esetleges ellenállás miatt, és persze a rakodómunkások védelme érdekében. Ám az esetek kilencvenöt százalékában semmi szükség a rendőrökre,  van, hogy a kilakoltatás reggelén már senkit nem találnak a lakásban.
Az idős bérlő az elmúlt évek alatt 670 ezer forintnyi lakbér-, fűtés-, áram- és gázdíj tartozást halmozott fel. Mint fia mondja, olyan kicsi a néni nyugdíja, hogy egyszerűen nem tudta már az egyre csak halmozódó közüzemi számlákat kifizetni. Az asszony  unokái is gyakran laktak itt, mert a közeli iskolában tanulnak...
A nyolcvanegy éves nénit a vidéki rokonok fogadták be. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!