Árvíz - Katasztrofális a helyzet Rönökön!

Rönök - Másfél méteres víz alatt a Gagarin tér Rönökön. Már 80 embert kellett kitelepíteni. A fedél nélkül maradtakon a karitász és a körmendi plébánia segít.

feol.hu

- Uram, ami szerdán volt itt, az említésre sem méltó ehhez képest. Nem tud átfolyni a víz a 8-as úton, a híd áteresztő képessége nem engedi. A víz meg csak jön és jön - mondja pénteken délután fél hatkor Hegyi László, Rönök polgármestere, akitől megtudjuk, az utcákon van az egész falu, de úgy tűnik mindhiába.



"Ami szerdán volt itt, az kismiska a mostanihoz képest" Fotó: Szendi Péter

- A Gagarin téren másfél méteres is lehet a víz, de egy méter biztosan megvan. Bent van a házakban, nem tudom mi lesz velünk. Kaptunk kétezer zsákot a csörötnekiektől és a magyarlakiaktól, de most meg a homok fogyott el. Tudja maga milyen ebben a monszunban védekezni? Embertelen, uram. A kistérségben hátrányos helyzetű falu vagyunk, a Gagarin tér pedig olyan hely, ahol csak egy-két új építésű ház van, a többiben szegény emberek laknak. Segélyt kérünk, mert ebből egyedül nem tudunk kimászni. Jaj, csak állna már el végre!

A Kőhidi-patak és a Rönöki-patak viharos sebességgel érkezett áradása miatt már 80 embert kellett kitelepíteni a Gagarin térről és a Petőfi utcából. A falu megközelíthetetlen közúton, a 8-as főúton is hömpölyög az ár.



A Rába Körmenden pénteken. Katt! Fotó: Kaczmarski Ágnes

További részletek itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!