Nincs kétség: az Air France A330-as roncsait találták meg

FMH - A francia hadsereg vezérkara szerint "nincs kétség": az Air France A330 (Airbus) típusú gépének roncsait találták meg az Atlanti-óceánban.

feol.hu

Mindazonáltal Christophe Prazuck vezérkari tiszt szerdán úgy vélekedett, hogy még szükség lesz a katasztrófa hivatalos megerősítésére. Mint elmondta, az Atlantique 2 francia haditengerészeti járőrgép az elmúlt órákban szintén átrepült ama tengeri zóna felett, ahol a brazil légierő kedden megtalálta a 228 utassal a fedélzetén eltűnt Airbus roncsait. Nelson Jobim brazil védelmi miniszter már ekkor úgy nyilatkozott, hogy minden kétséget kizáróan a szerencsétlenül járt francia gép maradványaira bukkantak. 
A szerdai nap folyamán érkezik a térségbe egy francia AWACS felderítő radarrepülőgép, amely feltérképezi a szétszóródott roncsokat, megpróbálja pontosan meghatározni a baleset helyszínét, és elősegíteni a gép "fekete dobozának" megtalálását - tette hozzá Prazuck kapitány.
(MTI)

Olvasson itt a katasztrófáról!




Adatok a tragédiáról
Grafika: Urbanics Pál

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!