Nem lesz időközi választás Lengyel Zoltán lemondása miatt

Sáregres - Tavaszig betöltetlen marad a Lengyel Zoltán lemondásával megüresedő országgyűlési képviselői hely.

Tribolt Lajos

A megyei választási iroda nem készül időközi képviselői választásra Lengyel Zoltán lemondása miatt. A megye 6-os, sárbogárdi körzetében egyénileg megválasztott képviselő helye az általános választásokig üresen marad.
Mint Varjú Mihály főjegyző elmondta, a jogszabály szerint időközi választást nem lehet tartani az általános választások évében január 1. és augusztus 31. között. Ugyanakkor választást kiírni csak 72 nappal későbbre lehet, az pedig már a következő esztendőre esne. Így a képviselői hely majd csak a tavasszal aktuális általános választáson tölthető be. 
- Az MDF-et Lengyel Zoltán lemondása nem nagyon érinti, hiszen a párt parlamenti frakciója már korábban megszűnt - mondta el lapunknak Viniczai Tibor,  az MDF alelnöke. Hozzátette, hogy a frakciójukba annak idején is a kisgazdák delegálták Lengyelt.
Megkerestük természetesen Lengyel Zoltánt is.
- Nem volt könnyű a döntés, de végül mindenki számára ez volt a legelegánsabb megoldás - mondta a volt képviselő. - Nem követtem el azt, amivel megvádoltak, így folytatom a jogi procedúrát. A lemondással pedig egyszerűbb lesz az életem - tette még hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!