Hosszú távra terveznek

2 órája

Kiderült, ki lett a Budapest Honvéd új tulajdonosa

Az Arago Sport Kft. lett a labdarúgó NB II-ben szereplő Budapest Honvéd FC új tulajdonosa.

MW

Új tulajdonosa van a Budapest Honvédnak

Forrás: Origo

Fotó: Polyák Attila

A kispesti klub csütörtöki közleményében kiemeli, hogy a korábbi tulajdonos, a Reditus Equity Zrt. 2019-ben vásárolta meg a klubot és az elmúlt öt évben folyamatosan biztosította a stabil működéshez szükséges gazdasági hátteret.

A mostani tranzakció célja, hogy a Budapest Honvéd FC hosszú távú jövője és eredményessége biztosítva legyen és a következő években is betölthesse a klub azt a szerepet, amellyel az elmúlt évtizedekben hozzájárult a magyar labdarúgás fejlődéséhez és sikereihez

– olvasható a klub honlapján.

A 14-szeres magyar bajnok Honvéd a 2016/17-es idényben még Marco Rossival volt aranyérmes az élvonalban, tavaly nyáron kiesett az NB II-be, ahol jelenleg egy-egy győzelemmel, vereséggel és döntetlennel a nyolcadik helyen áll.

A Honvéd szerződést bontott Csertői Aurél vezetőedzővel

Nem sokkal a tulajdonosváltást követően a labdarúgó NB II-ben szereplő Budapest Honvéd bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Csertői Aurél vezetőedzővel.

Az 58 éves szakember tavaly novemberben érkezett Kispestre és a 15. fordulóban ült először a kispadon. A 2023/2024-es szezonban húsz, míg a mostani kiírásban három bajnokin irányította a Honvédot.

240804_1073_DCS
A Honvéd szerződést bontott Csertői Aurél vezetőedzővel
Fotó: Dömötör Csaba / Forrás: Nemzeti Sport

A klub később ad arról tájékoztatás, ki veszi át az együttes irányítását.

A Honvéd jelenleg egy-egy győzelemmel, vereséggel és döntetlennel a nyolcadik helyen áll. A következő mérkőzése vasárnap lesz, amikor fogadja a sereghajtó Ajkát.

A kialakult helyzettel kapcsolatban Szijjártó Péter is posztolt a közösségi oldalán. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában