Mennyből az akusztik

Székesfehérvár - Megtelt szombat este a jó öreg Fanta-villa, vagyis az Öreghegyi Közösségi Ház, ahol a the pfl és a Heaven Street Seven koncertezett.

Bokros Judit

Az estet a fehérvári fiatalokból álló the pfl koncertje vezette fel, megteremtve az alaphangulatot. Az 1995-ben alakult, angol nyelvű dalokkal színre lépő, számos lemezt maga mögött tudó Heaven Street Seven (HS7) most akusztikus koncertet ígért, s ez jól is szólt a művelődési ház színpadán, amely előtt a közönség szőnyegeken, illetve székeken élvezhette a tiszta dallamokat. A csöndesebb melódiák mellett szinte sorban szólaltak meg a régi és az újabb nagy kedvencek, mint például az Ez a szerelem, a Márti, a Mikor utoljára láttalak, a Mozdulj, vagy a Krézi srác, úgyhogy mozgásra ingerlő dalból nem volt hiány.

A tánc valahogy mégsem akart tömegesen beindulni, pedig most volt hozzá hely, mégis, a legtöbben ülve, vagy ülve táncolva élvezték a zenét. A leglelkesebb egy kétéves forma kisfiú volt, aki leállíthatatlanul pörgött-forgott a színpad előtt, nem kis tetszést aratva produkciójával. Talán ha a zenekar részéről kicsit több bátorítás érkezett volna, hogy mozduljunk, jobban lábra kaptak volna a jelenlévők. Az élőzene varázsa, a hangszeres játék látványa persze így is megvolt, és mindenki eldúdolhatta kedvenc hevenyes számát, amit a zenekar korrektül odatett, majd néhány ráadás után levonult, nekünk pedig maradt az újság, cigi, telefon. És DJ Elf, aki az éjszaka további részének levezérlőjévé lépett elő, hogy az előtérben megtáncoltassa a kitartó bulizókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!