Hóhelyzet - Elakadt, árokba csúszott kamionok

Tíz centiméter friss hó esett az éjszaka Baranyában, de nincs elzárt település a megyében. Zalában éjszaka is árokba csúszott járműveket kellett menteni. Fejérben is folyamatosan havazik.

MTI

Baranya főútjai havasak, hókásásak az éjszaka lehullott tíz centis hó miatt - közölte a Magyar Közút regionális ügyeletese.
A megyében bárhol előfordulhat hófúvás.
 Egyelőre egyetlen elakadás nehezíti a közlekedést: az 57-es úton Szederkénynél akadt el egy kamion.

Éjszaka is árokba csúszott járműveket mentettek a tűzoltók Zala megyében, ahol szerda reggeltől csütörtök reggelig 15-20 centiméter hó esett.
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese csütörtökön az MTI-nek elmondta: szerda estétől összesen tíz esetben riasztották a zalai tűzoltókat árokba csúszott járművek kivontatásához. Kamionokat és személyautókat egyaránt érintették a balesetek, amelyek során azonban személyi sérülés sehol nem történt.
Az újbóli havazás a legtöbb gondot a zalai-somogyi megyehatár környékén, a 61-es főúton okozta, ahol szerda este órákon át folytak a mentési munkálatok a megcsúszott, elakadt teher- és személygépkocsik miatt.
 A Magyar Közút észak- és dél-dunántúli regionális főmérnökségeinek ügyeletei az MTI-vel csütörtök reggel közölték: Zalában a főutak többnyire latyakosak, hókásásak, a mellékutak havasak vagy a letaposott hótól síkosak. Mindenütt járhatóak az utak, nincs megközelíthetetlen település, de téli útviszonyokra kell készülnie az autósoknak.

Győr-Moson-Sopron megye valamennyi útja jól járható. A megyében eddig jelentéktelen mennyiségű hó esett, az utak ugyan latyakosak, de a közlekedést nem gátolja az ország egyes területein gondokat okozó havazás – tudatták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!