Jöjjön aki él és mozog!

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában, szerdán 19 órától vívja az utolsó hazai mérkőzését az Újpest ellen a Videoton FC. Várhatóan több ezer néző előtt, hiszen a piros-kékek még a bajnoki címre is esélyesek, ha az eredmények úgy alakulnak.

Matók János

"Bajnok lesz a Vidi? Legyen végre bajnok a Vidi! "- ezeket a kérdéseket és határozott kíváságokat lehet hallani hetek óta a piros-kék fanatikusoktól. És valljuk be, erre a csapat régóta rászolgált. Szurkolók ezrei szeretnék  vasárnap éjjel  megünnepelni a klub első bajnoki aranyérmét. Ami azért nem olyan egyszerű, hiszen a csapat sorsa elsősorban a Debrecen kezében van. Sokkal okosabbak leszünk a szerdai forduló után, amikor a Vidi 19 órától az Újpestet, míg a rivális Loki 20 órától a Győrt fogadja. Ez  utóbbi találkozón amennyiben botlik a DVSC - döntetlen, vagy netán a vendégek győznek -, úgy a döntés vasárnapra marad. Amikor a Vidi Győrben, a Debrecen pedig Kecskeméten izgulhat a helyezés miatt.

Ám még annak előtte egy nagy feladat áll a piros-kékek előtt: holnap semmi sem számít, csak a várt siker. Sokan érdeklődnek: lesz-e vajon mérkőzés ebben a napok óta tartó viharos időben?
- Az időjárási előrejelzés szerint, várhatóan kedden már eláll a heves esőzés, s amennyiben így történik, akkor bizonyosan kijelenthetem, hogy a Sóstói Stadion centerpályája alkalmas lesz a     mérkőzésre. A gyep a szél segítségével egy nap alatt megszikkadhat, s véleményem szerint nagy sár sem akadályozza majd a játékot. Munkatársaink minden erővel azon vannak, hogy a körülményekhez képest a legjobb pályát biztosítsák - mondta Bozai István, a Városgondnokság vezetője.
Ezek szerint a játéktérrel nem lesz probléma, már csak az a kívánatos, hogy a hazai szurkolók megtöltsék a lelátókat, s fergeteges bíztatásukkal hajszolják győzelembe a Vidit. Közöttük lesz Székesfehérvár polgármestere, Warvasovszky Tihamér is.
- Ha tehetem, minden meccsen kint vagyok a Sóstói Stadionban. Már most gratulálok a csapatnak, hiszen a korábban meghirdetett célt, a  nemzetközi kupaszereplést már két fordulóval a bajnokság befejezése előtt elérte. Meggyőződésem, hogy a Videoton FC jó úton jár ahhoz, hogy az ország egyik legerősebb klubja legyen. Öröm, hogy az első csapat mellett az utánpótlás szereplése is kiemelkedő, de számomra külön öröm, hogy a Garancsi Istvánnal két éve megkötött együttműködési szerződésünk végrehajtása a kölcsönös bizalom jegyében mindkét fél megelégedésre történik - mondta a Fehérvár polgármestere.
 A hátralévő két fordulóban még bármi történhet...
- Valóban, de ez nem csak tőlünk függ. Az az óhajom, hogy a Vidi a lehető legjobb eredményt érje el a két mérkőzésén. mennyiben ez sikerül, és a többi eredmény is kedvezően alakul, akkor együtt ünnepelünk. De ha másodikak maradunk, akkor is a legnagyobb elismerésemet fejezem majd ki a csapat játékosainak és vezetőinek.

-Ön szerint nyer a Vidi szerdán az Újpest ellen?
- Igen, mert Mezey György vezetésével folyamatosan bizonyítja képességeit. De mi, szurkolók is segíthetünk ebben. A Vasas ellen is láttam, hogy a szurkolók meccs közbeni folyamatosbuzdítása, támogatása milyen pozitív hatással van a játékosokra. Ezért is kérek mindenkit, felnőttet és fiatalt, iskolást és nyugdíjast, férfiakat, nőket és gyerekeket: aki csak teheti, az jöjjön ki szerdán a stadionba és az első perctől az utolsóig szurkoljon a Vidinek. Hiszen a klub is rengeteget tett értük ebben a szezonban.
A szurkolók között a leghangosabb és a leghűségesebb tábort az RBD jelenti, ők is bizakodnak a meccs előtt.
- Nagy várakozással tekintünk az Újpest és a Győr elleni mérkőzésre, reményeink szerint a Vidi legyőzi őket, s közben a Debrecen is hibázik egyszer. De akkor sem leszünk elkeseredve, ha most még nem leszünk bajnokok, hiszen már kijutottunk az európai porondra. Így is nagyszerű évet zártunk, s a bajnoki cím megszerzését egyébként is jövőre tűzte ki a klub. Szerdán ismét mindent megteszünk a csapat győzelméért, de számunkra az is nagy kihívás, hogy leszurkoljuk az újpestieket. Ha úgy alakul a forduló, akkor vasárnap olyan mértékű invázió utazik el Győrbe, mint a Magyar Kupa győzelmünknél, amikor közel ötezren voltunk az Üllői úton - mondta Izsay Donát,  az RBD egyik vezéralakja.

A fehérvári klub a szerdai meccsre újabb kedvezményt nyújt:  a stadion főpénztárában kedden  15 és 18, a Premier jegyirodában kedden  9 és 18, szerdán 9 és 17, az Auchanban kedden 7 és 22, szerdán 7 és 17 óra között  a stadionba szóló  a fedett lelátóra is  valamennyi belépőt féláron vehetik meg elővételben! Szerdán 17 órától a stadionban már csak teljesárú jegyet vásárolhatnak. A bérletesek féláron vehetnek Vidis  ülőpárnát, s a klub vendégeként nézhetik majd meg az első hazai nemzetközi kupamérkőzést.    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!