Rendőrökbe futottak az üzemanyagtolvajok

Sárbogárd - Két fiatal az éj leple alatt indult üzemanyagot szerezni, ehhez egy busz tanksapkáját felfeszítve akartak hozzájutni. Pechjükre azonban belefutottak a rendőrökbe, s hiába hagyták félbe, amit elkezdtek, gyanúsak lettek.

feol.hu

Az édesapa autójába szeretett volna több üzemanyagot tenni az a két fiatalembert, akiket most lopási kísérlettel gyanúsítanak a bogárdi nyomozók. A fiatalok ugyanis éjjel egy lezárt állapotú autóbusz tanksapkáját felfeszítve akartak hozzájutni a többlethez, de valószínűleg épp a közeledő járőrök zavarták meg őket, és elálltak a folytatástól. Így is épp az érkező járőrök karjaiba sétáltak, akik ekkor még mit sem tudtak a megrongált buszról - tájékoztatott R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A járőrök hajnali egy óra után igazoltatták a két helybéli fiatalt, majd miután irataikat rendben lévőnek találták, el is köszöntek egymástól. Alig mentek azonban tovább a rendőrök, mintegy száz méterre az igazoltatástól felfeszített tanksapkával álló autóbuszra figyeltek föl. A busz mellett benzinleszívócsövet, kannát és feszítővasat találtak. A járőrök a két fiatal után eredtek, hátha közük van a történtekhez. Előállításukat követően derült ki, hogy ők próbálták megcsapolni a busz üzemanyagtartályát. A tettesek nem tagadták a terhükre rótt cselekményt, a nyomozók most vizsgálják, egyéb hasonló tettet követteke-e el.
A körülmények figyelembe vételével akár gyorsított eljárásban is bíróság elé állíthatják a két fiatalt - tette hozzá R. Szabó Ágnes.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!