Ők ismerik legjobban a várost

Székesfehérvár - A Szabadművelődés Háza az idén is meghirdette hagyományos városismereti vetélkedőjét felső tagozatos általános iskolásoknak. Összesen 82 négytagú csapat vett részt a versenyben.

Gábor Gina

A csoportok egy füzetet kaptak, és egy meghatározott útvonalon kellett felkeresniük a város különböző pontjait, majd a látottak alapján válaszolni a kérdésekre. Az idén a művészeti fesztivál idejére esett a vetélkedő: ezért a fesztivál bizonyos helyszíneit, például a Réber-kiállítást is fel kellett keresniük a gyerekeknek, de megnézték a Rác utcában a nemrég átadott Kézművesek Házát is.
A feladatlapok kiértékelése után tegnap tartották az eredményhirdetést. Első lett a Tóparti gimnázium 7. c osztályos csapata Bokor Sára vezetésével. A második helyen két csoport végzett: a Munkácsy iskola 7. a osztályos csapata Vas Flóra irányításával, és a Tolnai utcai iskola 7. b osztályosai Baglyas Milán vezetésével. A harmadik a Vörösmarty iskola 7. a osztályosainak csoportja lett, vezetőjük: Staudinger Dóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!