Ulf Weinstock a Sapa új edzője

Székesfehérvár - Hosszú hetek tárgyalássorozata után lehullt a lepel, és csütörtökön bemutatták a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának új vezetőedzőjét, az 57 éves Ulf Weinstockot.

Bobory Balázs

Ocskay Gábor, a fehérváriak szakosztály-igazgatója Jarmo Tolvanen elköszönését követően hangsúlyozta, hogy továbbra is Skandináviában keresi azt a szakembert, aki képes Fehérváron elérni a megfogalmazott célokat.
A választás az 57 éves Ulf Weinstockra esett.  A svéd szakember játékosként elképesztően sikeres volt, hiszen olimpián bronzérmet szerzett a háromkoronásokkal, de világbajnoki második és harmadik helyezést is a magáénak tudhat. Edzőként hazájában, Dániában és Norvégiában dolgozott az élvonalban. A legutóbbi szezonban az SC Csíkszereda együttesének mestere volt, akadt  ideje megismerni a magyar hokit.
- Élőben is láttam egyszer a Fehérvárt, mégpedig egy Salzburg elleni összecsapáson, akkor kikapott a csapat, de a közönség így is ünnepelt, hálás volt a játékért és ez nagyon megfogott - mesélte Ulf Weinstock. - Csíkszeredában jó néhány mérkőzést megnéztem a televízióban, vagyis ismerem  az együttest, nem az ismeretlenbe ugrok fejest.

- Milyen hiányosságokat látott a Sapa játékában? 

- Tudom, hogy akadtak gondok az emberelőnyös játékkal, ezen mindenképpen javítani akarok, van jó néhány figura, amelyből a keret erősségének ismeretében többet is alkalmazni fogunk. Egyértelműen támadóbb szellemű hokit szeretnék a csapattal játszatni, több korongot kell szerezni az ellenfél harmadában. Azt vettem észre, hogy a Sapa lassan megy át védekezésből támadásba, gyorsabb jégkorongot kell erőltetnünk. Izgatottan várom az EBEL-szezon kezdetét.

- Mikor kezdi meg a munkát Székesfehérváron?

- Augusztus 1-jén érkezem vissza Magyarországra, a játékosok addig Énekes Lajos és Kóger István felügyelete alatt dolgoznak. Kemény munka vár a hokisokra, az alvással biztosan nem lesz bajuk a felkészülési időszakban.

- Milyen embert fogunk megismerni Fehérváron Ulf Weinstockban?

- Alapvetően higgadt a természetem, a játékosokat partnerként kezelem, csak azt nem tudom elfogadni, ha a jégkorongozók - és ezt nem tudom másképp megfogalmazni  - a fejemre csinálnak... Soha nem buktam meg egyetlen csapatnál sem, bár Csíkszeredában közel álltam hozzá, egy gyors csapatkapitány-cserével rendeződött a helyzet. Fontosnak érzem a mentális felkészítést, erre nagy hangsúlyt fektetünk majd a szezonban.

A szakosztály csütörtöki sajtótájékoztatóján a játékoskeretet érintő változásokról is szó esett. Egyelőre csak egy magyar hokis, Vas János távozott, Hetényi Zoltán ügye függőben van. A légiósok közül Ackeström, Martz és  Satosaari biztosan marad, zajlanak a tárgyalások Mihály Árpáddal és David Bornhammarral is. Hazai játékosokkal bővül a csapat, kétéves kitérő után visszatér Fehérvárra Holéczy Roger, a Volán-tábor nagy kedvence. Ugyancsak a bevételi listán szerepel a fiatal dunaújvárosi bekk, Orbán Attila. Visszatérhet a Vasasból Fodor Szabolcs is, vele együtt érkezhet az ifú védő, Szirányi Bence. Ugyancsak a Sapánál kezdi meg a felkészülést a Fradiból hazatért Hegyi II Ádám és Flinta Botond is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!