Az ara mindenkit túlél - díszmadárkiállítás a VOKE-ban

Székesfehérvár - Tizenhatodik alkalommal rendezett díszmadár kiállítást hétvégén a VOKE Művelődési Házban a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete.

Kocsis Noémi


Be ne nyúljak a ketrecbe, figyelmeztet a csőszi Hufnágel József, aki unokájával és egy sor madárral érkezett a kiállításra. A két hatalmas arapapagáj ugyanis nem csak a dió és a mogyoró héjához kíméletlen, de az ember ujjához is. Egyébként nem látszanak harciasnak, s mint kiderül, a legtöbb felnőttet vélhetőleg túl fogják élni a teremben. A mellettük pózoló zöld bóbitás turákó igazi különlegesség, egy borsodi tenyésztő foglalkozik vele egyedül, de már több tenyésztőnél van ilyen madár. A többi kalitkában hullámospapagájok, zebrapintyek, Jákó- és Sándorpapagájok, gyönyörű kis Gould amandinák és lángvörös tűzpintyek, kb. 180-200 egyed. A gyerekeket most is rajzpályázattal várják (szombaton 18 óráig, vasárnap pedig 10-17 óra között még nyitva a kiállítás!), a fődíj most is egy hullámos papagáj, amely békésen várja kis gazdáját a kalitkájában. A kisebb teremben lehet vásárolni is, kispapagájokat akár már 500 forintért. A szárnyasok mellett virágvásár és kagylóbörze is csalogatja a közönséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!