Telenor Hoki Kupa: a magyarok megcsípték a kakasokat

Székesfehérvár - A pénteken a japánoktól elszenvedett vereséget követően nem volt könnyű helyzetben a magyar válogatott, hiszen a papíron erősebb franciák ellen kellett bizonyítaniuk Ladányiéknak. A nemzeti együttes nem adta könnyen a bőrét, alaposan megleckéztették a gallokat.

Tóth Bence

 

Ted Sator szövetségi kapitány feje főhetett a pénteki mérkőzést követően, hiszen sem a csatárok, sem a fiatalok nem úgy "muzsikáltak", ahogy az elvárható lett volna. A csapat szerette volna feledtetni a szurkolókkal a japánok elleni megingást, így a mérkőzés ennek megfelelően kezdődött, a fiúkban égett a bizonyítási vágy, elszántan korcsolyáztak a jégre. A közönség hálás is volt ennek láttán.  Kezdeményezőbbek voltak a piros-fehér-zöldek, melynek az eredménye meg is lett a 8. percben,  emberelőnyös szituációban Nagy Gergő korongját Fekete jutatta a helyére, 0-1.  Hét perccel később már egálnál jártak a mérkőző felek. Történt ugyanis, hogy egy kibekkelt emberelőnyt követően ismét létszámfölénybe kerültek a vendégek és ezt Hecquelefuleuille már nem tékozolta el, 1-1. A kiállításokkal ezt követően sem spórolt Fussi vezetőbíró, így egy kettős emberelőnyt és egy kapu előtti kavarodást a Dunaújváros csapatának ifjú titánja, Magosi használt ki. Túl sokáig nem örülhettek Sofronék,  Hecquelefuleuille használta ki  a védők és Hetényi rövid zárlatát, így 2-2-vel mentek pihenni a mérkőző felek. 
A második harmad álomszerűen alakult, a franciák fegyelmezetlenségeiből  eredő lehetőségeket és büntetéseket nem hagyták kihasználatlanul Tokajiék. A 8. percben, kettős létszámfölényben Tokaji passzát Sofron értékesítette 2-3. A kissé enerváltan játszó gallok látván a magyar válogatott magabiztos játékát a ”kakaskodásra” helyezték a hangsúlyt. A sportszerűtlen játék és a végleges fegyelmik zápora pedig nem volt kifizetődő a gallok számára. Fekete a 31. percben duplázta meg találatainak számát 2-4. Három perccel később pedig ismét egy szimpla emberelőnyt kihasználva, magyar szempontból már több mint megnyugtató lett a mérkőzés. Vas Márton szolgálta ki nagyszerűen Ladányit, aki  élt is kínálkozó lehetőséggel 2-5.  A záró harmadban Hetényi bravúrjaival paprikázta fel még jobban a meglepett franciákat, a csapat pedig okosan tartotta az eredményt.
A mieink káprázatos emberelőnyös játékával ellentétben a kínálkozó kis büntetésekkel mit sem tudtak kezdeni a vendégek, így már nem változott az állás. A közönség ütemes vastapsa közepette vonultak le a fiúk, nem kis tettet végrehajtva , legyőzve  az A csoportos franciákat.

Franciaország – Magyarország 2-5 (2-2, 0-3, 0-0)


Székesfehérvár, ifj. Ocskay Gábor jégcsarnok, 2000 néző
Vezette: Fussi - Kovács, Nagy
Magyarország: HETÉNYI - Hegyi Á.(2), Szélig (1), Magosi 1, NAGY G. (2), FEKETE D. 2, - Horváth Á. (1), Tokaji (1), Sofron 1, Vas M. (1), LADÁNYI 1 (1) - Pozsgai, Peterdi, Orbán, Galanisz, Azari - Svasznek, Szirányi, Szappanos, Fodor Sz. Szövetségi kapitány: Ted Sator

Franciaország: Ferhi – Bachet, Amar (1), Desrosiers, Igier, Raux – Trabichet, HECQUELEFULEUVILLE 2, Da Costa (1), Lamperier, Tardif (1) – Moisand, Rouussel, Arrossamena, Gras, Pain – Albert, Dufournet, Tarantino Szövetségi kapitány:  Dave Henderson
Kiállítások:  24 perc + végleges fegyelmi (Tardiff, Roussel)  ill., 22 perc 
További eredmény:  Ausztria-Japán 4-0 (2-0, 1-0, 1-0) Gólszerzők:  Hundertpfund, Kristler, Herburger, Petrik) 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!