Több rendőrt és térfigyelő kamerát ígérnek Fehérvárra

Székesfehérvár - A város polgármestere a minisztertől levélben is kéri a megyei, városi rendőrlétszám növelését.

Házi Péter

Minderről Cser-Palkovics András polgármester azután számolt be, hogy Róth Péter alpolgármesterrel közösen közbiztonsági kérdésekről tárgyalt a megyei rendőrfőkapitánnyal, Simon Lászlóval és a városi rendőrkapitánnyal, Csizek Tiborral. Mint Fehérvár polgármestere elmondta, a korábbi átszervezések miatt a megye és Fehérvár rendőri álláshelyeinek száma aránytalanul az országos átlag alatt van, pedig közlekedési gócpontként igenis szükség lenne a rendőrök számának növelésére. Ennek érdekében levélben fordul a miniszterhez. Kérdésünkre a polgármester elmondta, megyei szinten legalább száz fő rendőrrel szükséges a létszámot bővíteni. Fehérvár esetében folytatják az együttműködést a körzeti megbízottak ügyében is: a Hosszúsétatéren tavasztól olyan rendőrörs  jön létre, ahol ott is laknak a rendőrök, így megvalósul a 24 órás jelenlét. Ugyanilyet szeretnének a Mura utcában, illetve a Köfém lakótelepen is, ahol korábbi  döntések miatt jelentősen romlott a közbiztonság.
Cser-Palkovics András kiemelte, szükséges a térfigyelő kamerarendszer bővítése, ám mivel ezeket a rendszereket is rendőrök működtetik, megintcsak  a személyi állomány bővítése a kulcskérdés. Ennek érdekében együtt lobbiznak a rendőrséggel. A közbiztonsági konzultáción a polgármester köszönetet mondott a kapitányoknak, mert a múlt hét végén hosszú ideje körözött bűnözőket sikerült a rendőröknek elkapniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!