Nem akarok megcsinált műanyag sztárrá válni!

Székesfehérvár - Hiába a sok tehetségkutató verseny, a kitűnni vágyó fiataloknak egyre nehezebb a dolguk. Önerőből kell felküzdeni magukat. MC Pita Ramos, azaz Ádám már közel tíz éve foglalkozik zenével.

Miskei Anita

A világhálón ismert, komoly sikerre törő MC Pita Ramos egy 24 éves egyetemista. A fiatal  nevét A tűzben edzett férfi című filmből, egészen pontosan a főszereplő kislánytól kölcsönözte, mert megtetszett neki a spanyolos hangzás. Érdekes ezt egy olyan fiatalember szájából hallani, mint Ádám, aki korábban német szakon végzett az egyetemen, ma pedig közgazdasági ismereteket hallgat ugyanott, Pécsett.

Ádámtól megtudjuk, ragga-előadó, ami a reggae és a dancehall stílusok keverékéből alakult ki. A fiatalember már közel tíz éve foglalkozik zenéléssel, komolyabban azonban csak két-három éve. Akkor döbbent rá ugyanis, hogy számára ez az önkifejezés, önmegvalósítás egyik legjobb lehetősége, legizgalmasabb formája. Tehát játszik a szavakkal, rímbe-versekbe szedi gondolatait, s hogyha összeáll egy szöveg, megfelelő zenei alapot keres hozzá. Mindezt pedig egyedül. Elárulta, a zenélés mellett a háttérmunka, a menedzselés, a fellépések megszervezése is rá marad, bár időről időre akadnak segítői. Októberben megjelent albumához például egy Kaposvár melletti kis faluban forgattak klippet, melyhez segítségül megkapta a falumúzeumot. A technika beszerzésében pedig barátai is segítettek. Mert szülei bár büszkék rá, egyéb támogatást nemigen tudnak a zenei karrier felépítéséhez biztosítani. Megjegyezte, ez a munka rengeteg energiát vesz el, de a közösségi oldalakon kapott pozitív visszajelzések bizony inspirálják.
Ádám azt is elárulta, nem akar olyan "műanyag sztárrá" válni, akinek ha valaha volt is tehetsége, stílusa, azt átformálták. - Nem akarok a celebműsorok képének  megfelelni, ezért is nehéz kitörni - mesélte a fiatal, majd elárulta, egy válogatón azért részt vett, mert felkérték. - Rétegzenét játszok, alkotok, kevésbé populáris, szerintem ezért búcsúztam korán a válogatótól. Ugyanakkor nagyszerű lehetőség volt arra, hogy bemutatkozzak - mondta MC Pita Ramos. A fiatal elmondta, egy-két dallal még nem lehet sztárrá válni, bár dalait több regionális rádió is játsza. Jelenleg is megfelelő zenei anyag összeállításán fáradozik, tanul, s fellépésekre jár. Elárulta, néhány költőnk, mint Petőfi Sándor, illetve Csokonai Vitéz Mihály verseit is feldolgozta, melyeket hallgatva a fiatalok elmondták, könnyebb volt megtanulni, mint az iskolai tankönyvet forgatva. A fiatalember persze nem csak feldolgozásokat, saját szerzeményeket is készít, ezekkel szeretne elismerést kivívni önmagának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!