Nyáron dőlhet el, Fejérbe hány esetkocsi érkezik majd

Székesfehérvár - Az biztos, hogy megyénkbe is kerül majd abból a 40 modern esetkocsiból, amelyekre az Országos Mentőszolgálat már elindította a közbeszerzési eljárást.

Kocsis Noémi

Nincs igazán alapja azoknak a felröppent híreszteléseknek, hogy az új esetkocsikat majd nem lesz, aki vezesse, mert ezekhez csak a C tipusú jogosítvány engedélyezett - mondta el kérdésünkre Pápai Imre, a Fejér megyei vezető mentőtiszt.


Az országos szervezet egyébként elavult járműparkját frissítené fel a 850 milliós, támogatásként elnyert összegből, ebből valóban körülbelül 40 olyan jármű gyártatható le, amely már nem terherautónak, vagy más szállítójárműnek készült eredetileg, hanem valóban a korszerű és gyors életmentést szolgálja majd,  tudtuk meg Győrfi Páltól, az OMSZ szóvivőjétől.
- A szervezet országosan most 770 járművel rendelkezik, s több, mint 2500 munkatársunk 90 százaléka minden szükséges jogosítvánnyal rendelkezik ezek vezetéséhez. Ez a most közbeszerzés alatt lévő új járművekre is vonatkozik, s csak a dolgozók 10 százalékát érinti az esetleges továbbképzés, amelyről már tárgyaltunk is az illetékes munkaügyi központokkal. Igyekszünk olyan konstrukciót kialakítani, hogy ne a dolgozókat terhelje ennek a képzésnek a költsége - mondta még el a szóvivő.
Az OMSZ-nél úgy számolnak, áprilisra lezárulhat a közbeszerzés, meglesz a pályázat nyertese, akit megbíznak a speciális esetkocsik legyártatásával. Ennek megfelelően leghamarabb a nyáron dőlhet el, melyik megyei szervezethez milyen ütemben kerülnek a járművek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!