Eredményes volt a Vasvárinak szervezett gyűjtés!

Székesfehérvár - A megdöbbentő szerdai betörést követően a Vasvári Pál Gimnázium tanulói adománygyűjtést szerveztek pénteken a belvárosban, hogy segítsenek az iskolának.

Kővári Gabriella

A téliesre fordult időjárás sem szegte kedvét a vasvárisoknak. Péntek délután a belváros két helyszínén is felállították  az iskolai zászlóval borított asztalkáikat házi süteményekkel. Így kedveskedtek a jószándékú fehérváriaknak. Az összegyűjtött pénzből  nem csak a hétfőn kezdődő Vasváris Hetet szeretnék finanszírozni, de azt is remélik, hogy jut belőle az iskolát ért anyagi károk megtérítésére is.


- Szerdán kényszerű iskolaszüneti nap volt, de csütörtökre már helyreállt a rend - mondta Malét Orsolya, az esemény egyik szervezője, a diákönkormányzat alelnöke.  - A fosztogatás és dúlás nyomai még mindig meglátszanak sajnos. Az öltözőszekrényeinkből értékes tornafelszereléseket emeltek el,  márkás cipőket, és drága könyveket. Ellopták a diákönkormányzat pénzét is, laptopokat, monitorokat, sőt a büféből  a kávéfőzőt! Nagy kárt okoztak a betörők azzal is, hogy mindenütt elvágták a vezetékeket. Valószínűleg azt hitték, hogy van riasztó. A rézkábeleket pedig magukkal  vitték, biztosan eladják. Látva az iskolánkat ért csapást, úgy döntöttünk, itt bizony tenni kell! Először nehéz volt rávenni a többieket arra, hogy segítsenek az adománygyűjtésben, de aztán mindenki egy emberként összefogott.


Szép számmal érkeztek a kirabolt iskolán segíteni akarók az Országalmához, miközben pár diák tekerőlant kísérettel adott elő népdalokat.
- Péntek reggel meglepő dolog történt. Egy hölgy névtelenül  a portán hagyott ötvenezer forintot. Mivel kifejezetten nem szeretett volna az igazgató úrral beszélni, ezúton szeretnénk megköszönni neki a nagylelkű felajánlását. Visszanyertük a hitünket, hogy vannak még jó emberek - mondta a szervező. A Vasváris Hét jövő héten kezdődik, minden délután más programmal készülnek a gimnazisták. Lesz póker, állatbemutató, társasjátékozás, zenélés. Csütörtökön tartják a művészeti bemutatót és a bált a Művészetek Házában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!