Magyar Kupa: duplázhat a Vidi

Székesfehérvár - A Puskás-stadionban kedden 19 órakor kezdődik a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében a Videoton FC-Kecskemét találkozó. A bajnok célja itt is a végső győzelem.

Matók János

A pályáztatás helyett végül semleges helyszínen, a budapesti Puskás-stadionban rendezi meg a Magyar Labdarúgó Szövetség a Magyar Kupa idei  döntőjét, amely kedden 19  órakor kezdődik a Videoton FC és a Kecskemét között. A találkozóra a fehérvári klub szurkolói különbuszokat indít 16.30-kor  a Piac térről.  Azoknak, akik a televíziós közvetítést figyelik, érdemes lesz a Sóstói Stadionhoz menniük, hiszen egy 30 négyzetméteres óriás kivetítőn láthatják a Vidi újabb - nagyon remélt - idei sikerét. A kényelmükről egy sörsátor is gondoskodik a főlelátó előtt, s amennyiben  lesz még türelmük - és persze ha 2006 után ismét kupagyőztes lesz a Vidi -, úgy érdemes lesz 23 óráig várni, amikor is a tervek szerint a csapat megérkezik fehérvári stadionba. Ahol aztán kezdődhet a közös ünneplés.
Ám ehhez a Vidinek győznie kell a Kecskemét ellen.

 

 

- A bajnoki cím után, a várt, remélt MK-diadal a szezon megkoronázása lenne?

- Így is fogalmazhatunk, de én nem koronázni, dolgozni és nyerni szeretek mindig. A korona a bajnoki cím magabiztos megszerzésével amúgy is nálunk van már - felelt a kérdésre Mezey György, a Videoton FC mesteredzője.

- A 2006-os győzelem után, ami napra pontosan öt éve történt, sikerül másodszor is elhódítani a serleget?

- Remélem, sőt, nagyon is bizakodó vagyok, bár azt nem tudhatom előre, hogy az edzőváltás ténye milyen hatással lesz a csapatra. Mert egy ilyen dolog az öltözőben természetesen mindig előtérbe kerül. Ám nem hiszem, hogy ez most problémát jelentene. Például a kapus Sebőknek, aki a 2006-os finálé egyik hőse volt a kivédett büntetővel.

- Legutóbbi bajnokiján a Kecskemét mára tartalékolt.

- Nem csak ők, de mi is, mert természetesen meg akarjuk nyerni a kupát. Ami nagy dolog egy klub életében. Nagy a tét, vélhetően a feszültség is az lesz, de jó kis mérkőzésre számítok ma este.

A Vidi szakvezetője a Sebők, Bozsovics, Lázár, Lipták, Vaskó, Hidvégi, Izing, Farkas, Elek, Sándor, Vasziljevics, Polonkai, Gosztonyi, Alves, Nikolics, Nagy, Szakály, Lencse 18 fős keretből jelöli majd ki a kezdőcsapatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!