Zsákmányához visszatérő gázolajtolvajt fogtak el

Székesfehérvár – Egy férfi 60 liter gázolajat szívott le egy traktorból, majd kannákban vitte el és elrejtette a lopott üzemanyagot. A rendőrség azonban kereső kutyája segítségével hamar a tolvaj nyomára bukkant.

feol.hu

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon vasárnap este jelezték a Kertalja utcából, hogy az egyik családi ház udvarán álló traktorból ismeretlen tettes 60 liter gázolajat szívott le. A bejelentő a neszre ébredt fel, ám mire kiért, a tolvajnak sikerült az üzemanyaggal teli kannákkal együtt elmenekülnie.

A helyszínelők Kerék nevű, németjuhász fajtájú nyomkövető kutyája a háznál egyből szagot fogott, és a mezőgazdasági vontató mellett talált taposási nyomtól indulva öt telken keresztül elvezette a rendőröket egy Forgó utcai lakatlan ház udvarára, ahol ott állt összekészítve a 60 liter gázolaj, három 20 literes kannában. A nyomozók találtak a telken egy rózsaszín BMX-kerékpárt is, amiről később kiderült, hogy a szomszédos telek melléképületéből lopták el.

A nyomozók a tolvaj visszatérésére számítva hétfőn este figyelőszolgálatot állítottak föl a szomszédos telken. Nem is kellett sokáig várni, a tettes kilenc óra körül a kerítésen keresztül ugrott be az udvarra, majd a kannákat át akarta emelni a kerítésen. A rendőrök ekkor léptek akcióba, és a menekülni próbáló férfi után eredtek. A két nyomozó kerítéseken átmászva több telken keresztül követte a tettest, akinek azonban sikerült elmenekülnie, ám autóját hátra hagyta a helyszínen.

A Renault a rendőrök lefoglalták, majd a nyilvántartóból lekért adatok azt jelezték, hogy a rendszerben lévő tulajdonos eladta az autót. A gépkocsi szemléje során előkerült egy május 5-ei adásvételi szerződés, melyen egy Kertalja utcában lévő férfi szerepelt vevőként. Így a rendőrök őt még az éjszaka folyamán elfogták és előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A 26 éves férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését – közölte kedden Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

Fotók ide kattintva, a rendőrség honlapján!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!