A banké lett a fürdő

Dunaújváros - A mindenkori tulajdonos és az új üzemeltető célja, hogy az élményfürdő bevételt generáljon és működjön.

Dunaújvárosi Hírlap

A 2010 szeptemberében kötött megállapodás szerint a város két éven át bérelte volna a fürdőt, majd ezt követően meg is vásárolhatta volna az Aquantist, ha akarja. A múlt csütörtöki közgyűlésen azonban bejelentették: június 10-étől   a CIB Bank Zrt. üzemelteti a fürdőt, amely a városnak a legutóbb érvényben lévő szerződések szerint havi 85-90 millió forintjába került. A közgyűlés egyhangúlag támogatta a szerződés megszüntetését, a képviselők úgy vélték: hatalmas költségvetési tehertételtől szabadul a város. A fürdőberuházás finanszírozójával hosszas tárgyalások után sikerült megegyezni. Szeptemberig még havi 6 milliót fizet a város, plusz a napozó megnövelt területét is át kell adni az új üzemeltetőnek. Azonban - mint önkormányzati forrásaink említik - a CIB elismerte a fürdőben a DVG Zrt. által végrehajtott fejlesztéseket.
Az ügyben megkerestük a finanszírozót is, aki válaszában a korábbi  tulajdonosi jogokra is kitért.
- Tekintettel arra, hogy a dunaújvárosi élményfürdő finanszírozása a CIB és a DVG Zrt. között 2006-ban létrejött lízingkonstrukció keretében történt, a tulajdonosi jogokat a kezdetektől a CIB Lízing gyakorolta. A létesítményt  a DVG Zrt. (közvetve a dunaújvárosi önkormányzat) bérelte.   Az élményfürdőt a bérbe vevő DVG Zrt. 2011. június 10-én adta vissza a tulajdonosnak üzemeltetésre, így azt a jövőben a CIB által kijelölt cég üzemelteti -  válaszolt írásban elküldött kérdésünkre a  sajtóosztály.
  A bankot az élményfürdőval kapcsolatos hosszú távú tervekről is kérdeztük.
 - Az élményfürdő a  finanszírozás (lízingügylet) fedezetéül szolgál. A CIB tulajdonosként lép fel a befektetés megtérülésének védelme érdekében, és középtávon -  ha az ingatlanpiaci trendek ezt lehetővé teszik -  az ingatlant értékesíti. Addig is célja, hogy  az élményfürdőt tovább működtesse. Tekintettel arra, hogy ingatlanok üzemeltetése nem tartozik a bankcsoport (fő)profiljába, a CIB bankcsoport nem végez ilyen jellegű tevékenységet. A létesítmény professzionális és zavartalan működését  egy kijelölt üzemeltető fogja biztosítani - áll a válaszban.
A Dunaújvárosi Hírlap úgy tudja, hogy a felek közti megállapodás értelmében a banknak  a jövőben is működtetnie kell az élményfürdőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!