Bulvár-celeb

3 órája

Szörnyű állapotba került Zalatnay Sarolta, a rajongókhoz fordult kétségbeesésében

Cini szenvedélye a Sport szelet, az ikonikus édesség pedig napokon belül végleg eltűnik a boltok polcairól.

MW

Forrás: MW bulvár

Fotó: Máté Krisztián

A minap jelentették be hivatalosan, hogy megszűnik a 71 éve folyamatosan gyártott és azóta is szinte változatlan, klasszikus Sport szelet

@mindmegette.hu Befejezik a klasszikus Sport szelet árusítását. Az ezüstfóliás csokit 1953-ban, a Népstadion megnyitóján mutatták be és 71 éven keresztül ott volt minden boltban a polcokon. A gyártó, a Mondelez azonban befejezi a pici Sport szelet gyártását, mivel a csomagolása nem modern és fenntartható. #sportszelet #sport #retró #csoki #mondelez #mindmegette ♬ eredeti hang – Mindmegette.hu - Mindmegette.hu

Zalatnay Cini a hírtől teljesen kiborult, hiszen egész gyermekkorát, sőt felnőtt életét is áthatja a rajongás a köznyelvben csak diszkoszvetősként ismert csokoládészelet iránt - írja cikkében a Metropol. 

Cininek szép, boldog gyermekkora volt. Az énekesnő azt mondja, bár nem voltak gazdagok, de az anyukája mindig meglepte valamivel. Például a lakásukban Sport szeleteket rejtett el, hogy amikor kislánya az oviból hazaér, megkereshesse azokat. 

Zalatnay Saroltát nagy szomorúság érte
Fotó: Nagy Zoltán / Forrás: MW bulvár

"Hároméves koromtól függő voltam, vagyok" – mesélte a lapnak Zalatnay Cini. "Már gyermekkoromban imádtam az ízét, olyannyira, hogy anyukám azt hitte, megbolondultam. Ugyanis amikor jött a karácsony, mondtam neki, mi lenne, ha szaloncukor helyett is Sport szeletet tennénk a fára. Pedig akkoriban még édesanyám otthon főzte a szaloncukrot, és isteni volt. De én annyira odáig voltam a kedvenc csokimért, hogy azt is szerettem volna a fán látni. Sőt, amikor megkérdezte, hogy mit szeretnék születésnapomra, azt válaszoltam, Sport szeletes tortát. Pedig akkor még nem voltak ezek a ma divatos torták, de ő megoldotta!"

Cini azóta sem adta fel a rajongását, ha teheti, mindenhol vesz a mára már ikonikussá vált csokoládészeletből. 

Erről a szenvedélyemről persze a barátaim is tudnak, Szilvi barátnőm egyszer a szülinapomra becsomagolt 100 darabot és én annyira örültem neki. Hozhatnak nekem bármilyen drága csokit, nekem akkor is a Sport szelet a csoki. Most mi lesz velem? Azóta járom a boltokat, de már sehol sem találok! Ezért arra kérem a rajongóimat, aki bárhol talál ebből a klasszikus édességből még, akkor azt vegye meg nekem és cserébe készítünk közös fotót, meg adok egy dedikált plakátot! A Facebook-oldalamon kint van, mikor hol lesz koncertem, fellépésem, ott bárki megtalál, mindenkit várok szeretettel!

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!