Négy aranyérem a kempo ob-n

FMH - A Kecskeméten megrendezett Zen Bu Kan Kempo magyar bajnokságon több Fejér megyei sportoló is az első helyen végzett, s ezen túl is voltak helyezések.

Matók János

 

Miután Ács László mérkőzés  nélkül maradt a május 28-án rendezett székesfehérvári New Generation V. Profi Kempo Gálán, a fehérvári amatőr világbajnok erőtől és elszántságtól duzzadóan készült az egy héttel későbbi,  Kecskeméten megrendezett  Zen Bu Kan Kempo felnőtt országos bajnokságra.
 A Székesfehérvári Kempo SE és a Professional Kempo Fighters (PKF) Team sportolója élete egyik legkiválóbb teljesítményét nyújtotta a hírös városban rendezett országos bajnokságon, ahol megnyerte a -85 kilós A viadal (full-contact) versenyszámot. Ács a nap folyamán összekerült két olyan kempóssal is, akik részt vettek az egy héttel korábbi fehérvári profi gálán, de Ács mind ifj. Lévai Lászlónál, mind pedig Kárászi Balázsnál jobbnak bizonyult ezúttal.
 Az V. Profi Kempo Gálán vereséget szenvedett Dencinger Dávid és Polgár Tamás is túltette magát az akkori  kudarcon: előbbi a -80 kg-os, utóbbi a -65 kg-os súlycsoportban, A viadalban lett magyar bajnok. Örömteli hír, hogy Dencinger Dávid ellenfele is Fejér megyei kempós volt: a döntőben végül alulmaradt Fehér Péter a csákvári klub versenyzőjeként szerzett ezüstérmet a bajnokságon. 
A női mezőnyben a sárosdi Koncz Viktória tovább folytatta sikerszériáját. Koncz a -50-kg-os A viadalban hódította el a magyar bajnoki címet. Az A viadal válogatott kategóriának volt meghirdetve a kecskeméti ob-n, vagyis az ebben a versenyszámban elért helyezésekért járó pontok duplán számítanak, és az itt jól szereplők nagyobb eséllyel pályáznak a magyar Zen Bu Kan Kempo válogatottba való bekerülésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!