Vagy 100 liter gázolajat szívtak le egy kamionból a lefülelt tolvajok

FMH - Román férfiakat értek üzemanyaglopáson éjszaka a járőrök az M7-es autópályán. A tettesek ugyan elmenekültek, de hamar utolérték őket, s az egyik férfire a teherautó rakterének átvizsgálása közben bukkantak rá.

feol.hu

Az autópálya Balaton felé tartó oldalán, az 59-es kilométerszelvény mellett lévő parkolóhoz a keddre virradó éjszaka egy óra előtt néhány perccel értek a járőrök. A szokásos ellenőrzés miatt érkeztek, a parkoló kamionok között nézelődtek.

Akkor figyeltek fel a német próbarendszámos IVECO-ra, amikor látták, hogy egy cső lóg át a platójáról a szomszédos kamion tankjába. Ahogy a járőrök közelítettek, az autó mellett álló két alak hirtelen kirántotta a csövet a tankból, a fülkébe pattantak és elmenekültek. Az autópálya járőrei négy kilométerrel arrébb tartóztatták fel az IVECO-t. Épp akkor, amikor a 63-as számú főútra, Szekszárd felé akartak lekanyarodni. 

A fülkéből kiszállt két román állampolgárságú férfi, akiket megbilincseltek. Az erősítés mellett a bűnügyi technikusok is megérkeztek, hogy szemlézzék a járművet. Érkezésükkor nyitották ki a megállított autó rakterét, ahol az elektromos szivattyú és az óriási tartályok között, a fotózás közben egy földön hasaló férfire bukkantak. A három embert előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A megállapítás szerint a tettesek vagy száz liter gázolajat szivattyúztak már át a spanyol kamionból az IVECO átalakított rakterébe, amikor a járőrök tetten érték őket. A három román állampolgárságú gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat – tájékoztatott kedden R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő, aki felelevenítette a közelmúlt eseteit.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei június 17-én fogtak el egy férfit, aki Polgárdi magasságában próbálkozott üzemanyaglopással, ugyancsak az M7-es autópálya egyik parkolójában. Az ő ügyét azóta vádemelési javaslattal továbbították az ügyészség felé. A Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói márciusban csíptek el két román férfit. A gyanú szerint Baracska magasságában a Váli-völgyi pihenőben próbáltak kamionjukba átszívni üzemanyagot egy parkoló másik kamionból, de megzavarták őket. Kilométerekkel arrébb tartóztatták fel őket, még akkor is kilógott a tankból a cső, amivel az értékes üzemanyaghoz próbáltak hozzáférni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!