Cigihalom a PVC réteg alatt - autópálya pihenőjében bukott le a csempész

Székesfehérvár - Összesen 30 ezer doboz csempészett, azaz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Járőr Igazgatóságának járőrei az M7-es autópálya velencei pihenőjében, egy osztrák autóban - közölte lapunkkal Kovács Attila, a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

Bognár Máté

A napokban történt eset részleteiről szólva a sajtóreferens rámutatott: a magyar sofőr hiába mutatta be a hamisított fuvarlevelet, a járőrök átvizsgálták az autó rakományát: azt a három faládát, amely a dokumentum szerint PVC granulátumot tartalmazott. „Mint kiderült, a mintegy 30 centiméteres PVC réteg alatt öt különböző márkájú cigarettahalom lapult. A 3 ezer kartonnyi szállítmány értéke összesen több mint 19 millió 200 ezer forint” - tette hozzá a szakember.

A NAV helyszínre érkező pénzügyi nyomozói a cigarettát lefoglalták, a sofőrt jövedéki orgazdaság feltételezett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!