Ellopták a perselypénzt a pázmándi templomból (frissítve)

Pázmánd - Vasárnap délután érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy betörtek a pázmándi templomba - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

S. Töttő Rita

Épp a kulturális örökség napjai miatt nyitották ki a templom kapuit, ekkor vették észre, hogy valami hiányzik... A betörés során - derült ki nem sokkal később - csupán egyvalami tűnt el, mégpedig a perselypénz, amelyet a hívek adományoztak a templom számára az elmúlt időszakban. A nyomozás során hamar reflektorfénybe került egy gyanúsított, aki épp egy buszra akart felszállni, amikor a rendőrök rátaláltak. Sikerült is előállítani az illetőt, akit még vasárnap délután kihallgattak a lopással kapcsolatban. A székesfehérvári hajléktalant a kápolnásnyéki vasútállomáson fogták el, a nála lévő mintegy harmincezer forint összértékű aprópénzzel kapcsolatban elismerte, hogy az a templombetörésből származik. A férfit kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették.
Az eljárást vele szemben tovább folytatják a Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói -tájékoztatott hétfőn R. Szabó Ágnes szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!