Újjávarázsolják a történelmi feliratot

Székesfehérvár - A város neves, ismert személyiségeit tömörítő Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület csütörtök esti ülésén úgy döntött, hogy a tagdíjból előteremtik a székesfehérvári városháza nagytanácstermének falán egykorvolt felirat újrafestéséhez szükséges összeget.

Házi Péter

Ez a bizonyos felirat az 1938-as, Fehérvárra kihelyezett országgyűlés tiszteletére került annak idején a nagyterem falára, ám később eltűnt. A felirat egykori létezésére egy előkerült korabeli fotó alapján derült fény, amelyen világosan látható, hogy a pulpitussal szemközti falakon, az ablakok között az ország történelmének neves évszámai és a hozzájuk kapcsolódó szövegek olvashatóak. A Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület most tehát úgy döntött, vállalja a mintegy másfél millió forint előteremtését, hogy ezzel tisztelegjen a 2013-ra tervezett emlékév előtt.
A nemrégiben felújított Magyar Király Hotel nagytermében megrendezett találkozón egyébként szóba került a város turizmusának kérdése, problémája is, valamint Annus István, Kotsis Péter és Sipos Péter személyében új tagokat is maguk közé választottak az egyesület tagjai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!