Gizi néni ajándéka - célba érhet-e végre a baracklekvár?

Dunaújváros - Mi tagadás, megfordult a fejünkben, hogy felállítunk néhány asztalt az óvodával szemben a járdán, megkenünk pár száz lekváros kenyeret, és az óvodások hazafelé megeszik. Azonban...

Pekarek János

Vagyis arra, hogy néhány óvodás gyerek egy szép napon házi baracklekvárral dúsított kenyeret ehet majd uzsonnára...

Történt ugyanis (ahogyan azt 2011. október 4-én megírtuk), hogy a nyolcvanadik életévéhez közeledő, de még mindig nagyon aktív Gizi néni (aki biztonsági okokból ismeretlen szeretne maradni), dédunokái és más rokonai ellátása után megmaradt 30 (harminc) üvegnyi, saját kezével főzött, 100 (száz) százalék gyümölcstartalmú házi kajszibarack-lekvárját közreműködésünkkel felajánlotta egy dunaújvárosi óvoda neveltjeinek: fogyasszák azt egészséggel!

No, lett is ebből haddelhadd...

Már azt is csak komoly utánajárással és dr. Szlávik Ferenc főorvos úr, a megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági hivatalának helyi vezetője szíves segítsége révén sikerült kiderítenünk, hogy a lekvárt, igenis, lehetséges átadni egy óvodának. Őstermelői igazolvánnyal, közvetlenül a végfelhasználóhoz, a gyerekekhez szállítva.

Azonban az óvodák (nyilván okkal) csakis számla ellenében vásárolt, igazolható eredetű élelmet használhatnak fel.

Nos: Gizi néni kiváltotta az őstermelői igazolványt. Egy forintért adná a harminc liter lekvárt. Számlakönyve még nincs, mert ahhoz adószám is kell. Lapunk vállalta a számlatömb beszerzésének költségét, mivel Gizi nénit (bár átélt világháborút, éhínséget, szuperinflációt, forradalmat, annak leverését, rendszerváltást) nehéz meggyőzni arról, hogy ajándékozásáért még fizetnie is kell.

E pillanatban is többen dolgoznak a terv megvalósításán, önként és szívességből. Tehát: biztos lesz belőle valami.

A célban, az Aprók Háza óvodai egységben örömmel várják a baracklekvárt...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!