Sofőrök loptak meg sofőrt, 600 liter üzemanyagot szívtak le egy kamionból

FMH - Két román kamionsofőrt kaptak olajlopáson az M7-es autópálya egyik töltőállomásának pihenőjében. A tolvajokat végül az autópálya rendőrség járőrei fogták el, szemtanúk feljegyzett adatai alapján.

feol.hu

Kedden hajnali öt óra után nem sokkal egy magyar kamionsofőr és a parkoló melletti benzinkút alkalmazottja arra lett figyelmes, hogy egy, a parkolóban álló lengyel kamion üzemanyagtartályából csövön át fejtik az üzemanyagot egy másik kamionba – közölte szerdán R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.
Miközben feljegyezték a távozó kamion rendszámát és felébresztették a fülkében alvó lengyel sofőrt, értesítették a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét. A megadott információk alapján az M7-es autópálya járőrei és a fehérvári rendőrök intézkedtek, s balatonvilágosi kollégáik segítségét is kérték az elfogáshoz. A menekülő kamiont végül a Balatonvilágosi Autópálya alosztály illetékességi területén állították meg.  

Míg a helyszínt a Polgárdi Rendőrőrs beosztottai biztosították, a sértett megtette feljelentését a Székesfehérvári Rendőrkapitányság épületében. Mint kiderült, 600 liter üzemanyaggal rövidítette meg a két elfogott román férfi, a lopási kár meghaladja a kettőszázezer forintot. Az elfogott két férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Bűnügyi őrizetbe vételük mellett tovább folytatják a velük szemben megindított eljárást – tette hozzá a szóvivő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!