Táncházi programok - érdemes nekiindulni

Székesfehérvár - A szervezők bizony próbára teszik ma a néptánckedvelőket, hiszen egyszerre két helyszínen is lesz mulatság 17 órától. A helyőrségi klubban moldvai csángó táncházat, a Táncházban lemezbemutatóval kiegészülő estet tartanak.

Bokros Judit

A helyőrségi klubban 17 órától a Kákics zenekar zenéjére rophatják a legkisebbek a táncot Bodó-Bán Enikő vezetésével, 18 órától pedig a felnőttek is csatlakozhatnak, nekik Gál Dávid mutatja a lépéseket. A mindig jó hangulatú táncházban a moldvai csángók táncai, énekei mellett felcsíki lépésekkel is lehet ismerkedni.

A szomszédos Táncházban ugyancsak 17 órától rendezik a gyermekjátszót Gula Miklós és Gellár Éva vezetésével, ezt követően kézműveskedésre lesz lehetőség. Gelencsér Júlia a segít a gyerekeknek a "mákmadár"-készítésben, majd 19 órától a Zagyva banda tart lemezbemutató koncertet. A program 20.30-tól szásznagyvesszősi táncok tanításával folytatódik, Kovács Norberttel, majd az est táncházban teljesedik ki 22 órától.

Érdemes akár mindkét helyszínre benézni, úgyis közel vannak egymáshoz...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!