Táborállás - Aláírtak a lakók, kezdődhet a munka

Dunaújváros - Mind a hatvanöt érintett ingatlantulajdonos aláírta a táborállási löszpart megerősítéséhez szükséges hozzájárulást. A lakók megtették, amit meg kellett.

Szigeti Sándor

- Az ingatlantulajdonosok részéről most már semmilyen akadálya nincs a kivitelezési munkák megkezdésének, bár jogos aggályok korábban is felmerültek. Most már az önkormányzat térfelén pattog a labda, nekik kell lépniük - kommentálta a fejleményeket a táborállási tulajdonosok képviselője.

Orgovány Zoltán hozzátette: a csúszó táborállási löszparton lévő ingatlanok tulajdonosai azt remélik, ezután felgyorsulnak az események:

- Tisztában vagyunk vele, hogy az önkormányzatnál már eddig is jelentős erőfeszítéseket tettek a pentelei löszpart megmentéséért. Nem szeretnénk azonban, hogy ha éppen most kényelmesedne el a polgármesteri hivatal. Bár lassan közelít a tél, számos védekezési munkálatot el lehet még végezni - hangsúlyozta Orgovány Zoltán, a tavaly őszi dréncsőfúrásokat hozva fel példaként:

- Mínusz négy fok feletti hőmérsékletben fúrták be a dréncsöveket a löszfalba. Minderre azért nyílt lehetőség, mert a kivitelezők figyelemmel követték, mikor lesz megfelelő az időjárás. Bár a természet az elmúlt hetekben kegyes volt hozzánk, jobb, ha nem tesszük továbbra is próbára a türelmét - utalt a tulajdonosok képviselője arra, ezután is bármikor megcsúszhat a táborállási löszpart.

A part első ütemére elnyert közel háromszázmillió forintos támogatást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán nyerte el a város.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!