Csákberény

2017.01.05. 11:41

Megváltozott a szelektív szemét begyűjtésének időpontja!

Csákberény – Hiába rakták ki a szelektív szemetet a szokásos időpontban, nem jött a kukásautó. Januártól logisztikai okok miatt változik a szállítás időpontja három településen.

Házi Péter

– Minden hónap első hétvégéjén vitték eddig a szelektíven gyűjtött szemetet Csákberényből. Ennek megfelelően mi is kiraktuk a papírt, műanyagot, de hiába: nem jött érte a kukásautó – panaszolta a település egyik lakója, aki aztán kénytelen volt visszavinni a szemetet a kapuján belülre.

Amint Steigerwald Tibortól, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, az idei év elején az  általuk ellátott három Fejér megyei településen valóban megváltoztak a házhoz menő szelektív gyűjtési napok.

Csákberényből, Zámolyról, Sörédről eddig  a hónap első hétfőjén vitték el a szelektíven gyűjtött szemetet, mostantól viszont   a hónap harmadik hétfőjén teszik.

A változtatásnak pusztán logisztikai okai voltak, árulta el az igazgató, aki kiemelte, az elmúlt évi menetrend szerint kirakott  és esetleg kint hagyott hulladékot igyekeznek megnyugtató módon kezelni, elvinni. Az önkormányzatokat  írásban értesítette a változásról a cég,  de honlapjukon minden településre külön rá lehet keresni,  megtalálhatóak a szállítási napok táblázatai.  A lakosok  a IV. negyedévi számla mellékletéből, január végén értesülnek a további változásokról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!