Csákvár

2015.03.03. 10:49

Használt ruhákat gyűjtenek a szelektív hulladék helyett

Csákvár – Ruhagyűjtők lesznek a szelektív szigetek helyén. A házhoz menő szolgáltatás teszi feleslegessé a konténereket, ám az üveget továbbra is vihetik ide a helyiek.

S. Töttő Rita

Megszűnnek a szelektív gyűjtő szigetek? – vetődik fel a kérdés a hulladékgazdálkodási törvény januári módosításának köszönhetően. Az új szabályozás szerint ugyanis mindenhol házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés várható, sőt, sok helyen már működik is. Éppen ezért nem lesz szükség a feliratozott konténerekre – Csákváron sem, ahol már döntött is a képviselő-testület arról, mi kerüljön a helyükre: a legutóbbi szavazáskor ruhagyűjtő konténerek elhelyezésében egyeztek meg.

Mikéné is használja a gyűjtőt. Fotó: a szerző

A szelektív gyűjtők csak a társasházi övezetekben maradnak, kivéve az üveggyűjtő szemeteseket, ezért a cég, amely a használt ruhák gyűjtésével foglalkozik, vállalta, hogy a többi helyen is kialakít hasonló konténereket. A Magyarországon piacvezető használt ruha nagykereskedő cég elsősorban értékesítéssel foglalkozik, de karitatív tevékenységet is folytat.

A háznál történő szelektív gyűjtést már most is végzi a Depónia, minden hónap első hétfőjén elviszik a házaktól a szelektíven válogatott papír és műanyag hulladékot, de a tervek szerint a teljes átállás az év második felére várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!