Vezetés közben tilos!

13 órája

Számítógépes játékokat telepít az autóiba a Mercedes

Felhős futtatással érhetik majd el azokat a sofőrök és az utasok.

MW

Míg a Tesla visszatáncolt, a Mercedes igyekszik a gamerek kedvében járni

Forrás: Mercedes-Benz/Origo

Csúnya meglepetést okozott májusban egyes jövőbeli vevők számára a Tesla, a fedélzeti számítógép költségcsökkentése miatt az újonnan legyártott Model X és Model S járművein már nem futtathatók számítógépes játékok – emlékeztet cikkében az Origo Techbázis rovata, felhívva a figyelmet egyúttal arra, hogy most a Mercedes-Benz próbál a gamer vásárlók kedvében járni: a közleménye szerint

2025 elejétől a harmadik generációs MBUX infotainment rendszerrel és MBUX Entertainment Package Plus csomaggal rendelkező autóiban ezernél is több számítógépes játék lesz elérhető.

A Tesla korábbi megoldásával ellentétben ezek a játékok nem a kocsik saját hardverén futnak majd, hanem felhős játékfuttatást lehetővé tevő Boosteroid szolgáltatáson át lesznek streamelhetők az interneten keresztül.

A Boosteroiddal havidíjért cserébe ezernél is több olyan játék futtatható távoli számítógépeken, amelyeket a Steamen vagy az Epic Games Store-ban már megvásároltak a gamerek.

A Mercedes szerint az infotainment számítógépen feltűnő Boosteroid alkalmazás

csak álló helyzetű autókban lesz használható, azaz a sofőrök és az utasaik nem tudnak majd menet közben játszani.

A játékok futtatásához saját kontrollert kell majd hozzápárosítani a fedélzeti számítógéphez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!