Digitália

3 órája

TikTok-videók alapján utazunk, de a turisták tömegei zavarnak bennünket

Meglepő? A TikTok-felhasználók 77%-a a platformon közzétett posztok hatására látogatott meg helyszíneket.. A népszerű úti céloknál tomboló tömeg riasztó, de vannak megoldások, amikkel a túlzsúfoltságban is lehet jó fotókat készíteni.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: DavideAngelini

Az UNESCO világörökségi helyszíneken vagy híres nevezetességeknél egyre nehezebb tömegektől mentes, de kiváló képeket készíteni. Az európaiak kedvenc úti céljai közül néhány a világ legforgalmasabb városai közé tartozik, és a nyaralókat valószínűleg a közösségi médiában készült fotók is befolyásolják – ami hosszú várakozási időkhöz vezet, amikor megpróbálják elkészíteni a tökéletes portrékat.

A KAYAK 2024-es nyári nyaralási toplistája Európában repülőjegyek eladása alapján

1.    Palma de Mallorca, Spanyolország
2.    Bangkok, Thaiföld
3.    Barcelona, Spanyolország
4.    London, Egyesült Királyság
5.    Isztambul, Törökország
6.    Málaga, Spanyolország
7.    Lisszabon, Portugália
8.    New York, Egyesült Államok
9.    Róma, Olaszország
10.  Párizs, Franciaország

A nyaralókat továbbra is a közösségi médiában közzétett képek inspirálják. A TikTok-felhasználók 77%-át a platform ihlette meg egy úti cél meglátogatására, és az európaiak által a KAYAK-on keresett 3 legnépszerűbb nyaralási helyszín több mint 106 millió posztban szerepelt hashtagként. Egyértelmű, hogy

a képek és videók rögzítése, megtekintése és megosztása döntő szerepet játszhat az európaiak nyaralási és utazási élményeiben.

Mivel a Honor legújabb kutatása szerint az emberek több mint egyharmada (36%) nem tudja, hogyan kell jó portréfotót készíteni, az új H200-as sorozat tökéletes társ lehet a fotózóknak. Nemcsak a kiváló akkumulátor-üzemidőnek és a túlmelegedést megakadályozó hűtőkamrának köszönhetően ideális utazáshoz, de például csoportkép-javító funkciója mesterséges intelligencia segítségével felismeri a csukott szemeket, és automatikusan korrigálja őket.

Mivel a tökéletes csoportkép megörökítése a népszerű helyszíneken a tömeg miatt akár 3 órát is igénybe vehet, Zach Leon okostelefonos utazási- és portréfotós felhívja a figyelmet a 10 legkeresettebb úticél kevésbé ismert, rejtett gyöngyszemeire, és tippeket ad a tökéletes portréfotó elkészítéséhez.

Alternatív portréfotó-helyszínek

1. Bangkok: Az Aranyhegy-templom népszerű célpontja a fotózási lehetőségeknek. Azonban a Lumpini Park is sokat kínál a fotók szempontjából, a legjobb vadvilággal, amit Thaiföld kínálhat – ráadásul tökéletes háttér egy családi portréhoz. 
2. New York: A Central Park mindig is a turisták célpontja a filmbe illő pillanatképek elkészítéséhez. Utazzunk azonban egy kicsit északabbra, és felfedezhetjük a Fort Tryon Parkot, amely ugyanolyan gyönyörű, mint a Central Park, és általában sokkal kevésbé zsúfolt.  
3. Barcelona: A gyönyörű építészetéről ismert Barcelona két legkevésbé becsült helyszíne a Parc del Laberint d'Horta és a Museu Nacional d'Art de Catalunya, amelyek tetejére felmászva a legjobb kilátás nyílik a városra – idilli helyet biztosítva egy romantikus portréhoz. 
4. London: Az Egyesült Királyság fővárosa a világ minden tájáról vonzza a turistákat, olyan látványosságokkal, mint a Big Ben és a London Eye. A Millenium Bridge nagyszerű hely, ahol a londoni sziluett legjavát megörökíthetjük – ráadásul jóval kisebb tömeggel.
5. Palma De Mallorca: A palmai katedrális a város egyik legikonikusabb fotóhelye, ahol rengeteg turista használja a lenyűgöző épületet a nyaralási pillanatai hátteréül. A Basilica de San Francisco azonban általában sokkal csendesebb és intimebb fotóélményt nyújthat.

Top okostelefonos portréfotózási tippek

1. Kísérletezzünk a kompozícióval Ha más turisták nagy csoportja között vagyunk, játsszunk a szögekkel, hogy kikerüljenek a képből. Menjünk mélyebbre, és döntsük felfelé a telefont, közelítsünk egy egyéni portréhoz, vagy álljunk a szeretteink mellé, hogy a látvány foglalja el a fotó egyik felét, ők pedig a másikat. Ha csoportképet készítünk, a Honor 200 Pro csoportfokozó funkciója leveszi a terhet a vállunkról, mivel a mesterséges intelligencia azonosítja és finomhangolja a csukott szemeket, hogy remek képet kapjunk. 
2. Jól időzítsük az érkezést A világ legnépszerűbb nevezetességei közül néhánynak még mindig vannak csendes pillanatai. A naplemente a firenzei Piazzale Michelangelónál olyan, mint egy heringparti, a napfelkelte viszont olyan, mint a nyílt óceán. Kerüljük el a tömeget, és így bőven lesz hely és idő, hogy megörökítsük a legjobb pillanatokat.
3. A világítás fontos Bármilyen gyönyörű is a kilátás, kerüljük a háttérvilágítást. Ehelyett vagy menjünk alanyaink oldalára, hogy a fény egy része az arcukra világítson, vagy ha bátran kísérletezzünk vakuval, hogy megvilágítsuk őket. Hacsak nem sziluettekre vágyunk, a világos arc az első számú prioritás.
4. Fontoljuk meg a zoomolást Hogy távol tartsuk az idegeneket a családi fotókról, használjuk a telefon zoomobjektívjét. Ez nem csak abban segít, hogy a kép tiszta maradjon, de a tömörítésnek köszönhetően a háttér is nagyobbnak tűnik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!