Dunaújváros

2012.03.06. 11:40

A Viadana hétvégéje

Dunaújváros - Idén tizenöt éves a Viadana Kamarakórus. A csapat a hazai kórusmozgalomtól kapta első születésnapi ajándékát: a hétvégén a Szinkópán jártak.

Szabó Szabolcs

- A  színvonalas Szinkópa találkozó  hiánypótló rendezvény a hazai kórusmozgalomban, így  az elmúlt hétvége a   tizenöt éves kórusunk életének meghatározó eseménye volt - fogalmazott a Szinkópán részt vevő Viadana Kamarakórus vezetője, Kurucz Gergely. - A szombat esti koncertre a saját műsorunk mellé bemutatkozó filmet is vittek az együttesek. A Viadana programjában különösen nagy sikert aratott Carlo Gesualdo megtébolyodott itáliai reneszánsz szerző  motettája, az O vos omnes. A szakmai közönség percekig (!) tartó, szűnni nem akaró vastapssal jutalmazta a Viadanát. Meglepetésként "honi" művel  is készültünk.  Móder Rezső Sírvers című objektversének Baráth Bálint általi  megzenésítését is örömmel fogadta a budapesti közönség. Vasárnap pedig a Nemzeti Galériában adtunk emlékezetes születésnapi koncertet  - összegzett a kórusvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!