Szeretne egy kicsit nosztalgiázni? A Fanny konyha receptje alapján elkészítheti a régi idők egyik nagy kedvencét, ezt a valószínűtlenül rózsaszín puncsos mignont! Ez az ízbomba ugyan nem tartozik a 15 perces tiptop-receptek közé, de annyira finom, hogy mindenképpen érdemes elkészíteni.
Hozzávalók (35 darabhoz):
A piskótához:
10 db tojás
200 g kristálycukor
200 g liszt
1,5 tasak sütőpor
vaj a tepsihez
A puncsos bevonathoz:
200 ml narancslé
150 g kristálycukor
25 ml rum
2 ek kakaópor
A bevonathoz:
500 g kristálycukor
1 tk 20%-os ecet
piros ételfesték
A tojásokat válasszuk szét. A sárgájákat keverjük fehéredésig a cukorral. Szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd dolgozzuk össze. A fehérjéket verjük kemény habbá. Óvatos mozdulatokkal forgassuk a sárgájás masszához. Osszuk a tésztamasszát három részre, majd simítsuk adagonként egy 36x25 cm-es kivajazott tepsibe. Süssük egyenként 180 fokon kb. 15 percig.
Közben főzzük sziruposra a narancslevet a cukorral és 100 ml vízzel. Az egyik kisült piskótalapot locsoljuk meg egy kevés sziruppal és a rummal, majd szórjuk meg a kakaóval. Tegyük ezt a piskótalapot a két száraz lap közé, kissé nyomkodjuk le, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára. A rétegzett piskóta széleit vágjuk le, majd vágjuk fel az összeillesztett lapokat 4x4 cm-es kockákra.
Forraljunk fel 250 ml vizet a cukorral és az ecettel. Kis lángon főzzük 10 percig. Öntsük a keveréket tálba, adjunk hozzá néhány csepp piros ételfestéket, majd kevergetve hagyjuk langyosra hűlni kb. 12 perc alatt. Végül vonjuk be a mázzal a süteményeket és hagyjuk megszilárdulni.
Elkészítési idő: 120 perc + hűtés
Egy darab: 140 kcal
Borítókép: VGstockstudio / Shutterstock